Revitalisering oudbouw

“Al 20 jaar dorpshuis”

De Mettenburcht fungeert al ruim 20 jaar als het ‘Dorpshuis’ van Nieuwveen. Tot op de dag van vandaag maken vele verenigingen en clubs dankbaar gebruik van het gebouw en omliggend terrein. Doordeweeks wordt het gebruikt als clubgebouw van de Scouting, Kaartclub, KBO, Computerclub, Stichting DAN en de Visclub. In de weekenden wordt het verhuurd voor sociale activiteiten in de privé sfeer. Om ervoor te zorgen dat de bestaande en nieuwe doelgroepen in de toekomst optimaal gebruik kunnen blijven maken van de Mettenburcht is een revitaliseringsslag van het hoofdgebouw hard nodig. Stichting R.K. Jeugdraad is daarom eind vorig jaar gestart met plannen voor het revitaliseren van de Mettenburcht.

Revitalisering
De Mettenburcht is zowel aan de binnenzijde als aan buitenzijde aan vernieuwing toe. Zo moet het dak gerenoveerd worden en laat de isolatie van het pand te wensen over. Door de slechte isolatie nemen de stookkosten toe en kan de temperatuur niet goed worden gereguleerd. Het klimaat binnen het pand is steeds minder aangenaam, wat uiteraard niet prettig is voor de gebruikers. Diverse acties, zowel aan de buiten- als binnenzijde van het pand moeten uitgevoerd worden om er voor te zorgen dat achterstallig onderhoud niet zal leiden tot onoplosbare problemen.

De volgende werkzaamheden staan daarom op de planning:

Buitenzijde:

• Aanbrengen isolerende panelen en platen

• Vervanging kozijnen en ramen (dubbelglas)

• Vervanging boei-delen

• Rolluiken buitenramen

• Renovatie dak

• Plaatsen zonnepanelen

Binnenzijde:

• Systeemplafond & Verlichting

• Vloerrenovatie

• Schilderwerk

• Toiletten en keuken

• Revitalisering meubilair en raamdecoratie

• Podiumdelen

Met de revitaliseringsslag wil stichting R.K. Jeugdraad ervoor zorgen dat de Mettenburcht ook in de toekomst een bijdrage kan blijven leveren aan de Nieuwveense gemeenschap. Doel is om de Mettenburcht toekomstproef te maken zodat deze als veilig onderkomen kan blijven fungeren voor alle huidige en nieuwe doelgroepen.

Financiering
Door verschillende acties op te zetten zullen de benodigde middelen worden gegenereerd. Daarbij zullen diverse fondsen worden aangeschreven voor een financiële ondersteuning. Voor de realisatie van de gehele revitalisering en tegemoetkoming aan de wensen van de huidige en potentieel nieuwe doelgroepen is een bedrag nodig van €123.072,-. Door onder meer (lokale) sponsoring en donaties, zelfwerkzaamheid en een eigen bijdrage van de Stichting is het plan om vanuit de fondsen een bedrag van €78.572,- te werven.

Alle hulp is welkom!

De R.K. Jeugdraad bestaat uit een team van vrijwilligers. Alle hulp om het revitaliseringsplan ten uitvoer te brengen is daarom van harte welkom. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financiële ondersteuning als donateur, maar ook aan het meehelpen met de uitvoering van de werkzaamheden. Alle hulp is welkom! Mocht u vragen hebben over het revitaliseringsplan, of willen ondersteunen met de uitvoer ervan, neem dan contact op met de R.K. Jeugdraad door een email te sturen naar jeugdraadnieuwveen@gmail.com Uw hulp wordt zeer gewaardeerd!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *